Archive for Geen categorie

Formatie afgerond, akkoord bereikt

Formateur Joris Bengevoord maakte vrijdag 20 mei bekend dat hij zijn opdracht heeft afgerond. Die dag bereikten de onderhandelaars van GroenLinks, D66, VVD en PvdA een akkoord voor de periode 2022 – 2026.

Bewoners en ondernemers tekenen mee aan cityring

Bewoners, ondernemers, maar ook vertegenwoordigers van het cultuurcluster rond het Willemsplein, de scholen rond de Noordhoekring en andere betrokkenen gaan mee-ontwerpen aan de nieuwe Cityring. Deze ‘Parkring’ moet eind 2026 klaar zijn. 

Programma Dag van de Stad

De Dag van de Stad op donderdag 29 september staat in het teken van gelijke kansen voor iedereen. In dit bericht een eerste inkijkje in het programma van het congres in de Spoorzone, waar landelijke en Tilburgse vraagstukken aan bod komen.  

Koninklijke onderscheiding voor dhr. Hirsch Ballin

Dhr. Ernst Hirsch Ballin ontving vrijdag 13 mei een Koninklijke onderscheiding. Hij werd bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het afscheid van de heer Hirsch Ballin als universiteitshoogleraar bij Tilburg University.

Tilburgse Ereprent voor 50-jarige Manege Thielen in Tilburg

Manege Thielen uit Tilburg ontving vrijdag 13 mei de Tilburgse Ereprent ter ere van haar 50-jarig bestaan. Wethouder Rolph Dols reikte de ereprent uit tijdens een viering van het 50-jarig jubileum bij manege Thielen.

Onderwijs Oekraïense vluchtelingen gestart

Tilburg vangt Oekraïense vluchtelingen op. Er zijn al Oekraïense kinderen gestart in het primair onderwijs op reguliere scholen en taalonderwijs. Afgelopen week startte ook onderwijs op een centrale locatie: het voormalige Pauluslyceum aan de Wandelboslaan in Tilburg.

Resultaten handhavingsweek

Tijdens de handhavingsweek, van 9 tot en met 12 mei, voerde de gemeente samen met de politie en andere netwerkpartners controles uit in Tilburg West. De week leverde veel resultaat op, net als voorgaande jaren. 

Sinan Çankaya wint E. du Perronprijs 2020/2021 

Sinan Çankaya heeft de E. du Perronprijs gewonnen. De prijs is een initiatief van de gemeente en Tilburg University en wordt 19 mei uitgereikt. Çankaya krijgt de prijs voor zijn boek ‘Mijn ontelbare identiteiten’.

Maak kennis met Pauwels en Stadbos013

Tijdens de Pauwelsdag op zondag 15 mei en de Stadsbosdag op zondag 22 mei maken inwoners kennis met 2 prachtige natuurgebieden: Landschapspark Pauwels en Stadsbos013. Op deze 2 zondagen zijn er allerlei activiteiten in deze natuurgebieden.

Leon Timmermans ontvangt Zilveren Erepenning

De heer L.A.P. (Leon) Timmermans ontving op 5 mei de Zilveren Erepenning uit handen van burgemeester Weterings. Dhr. Timmermans kreeg de onderscheiding vanwege zijn inspanning voor het Oranje Comité Tilburg en overige activiteiten voor de stad.