(Grote) loodsbrand aan Baaneind Berkel-Enschot

Aan het Baaneind in het buitengebied van Berkel-Enschot
is een brand geweest in een loods van landbouw voertuigen.
van een kaas boerderij annex geitenfarm.

i.v.m. met de waterwinning is er opgeschaald naar grote brand.
Groot water transport uit Oisterwijk en Gilze zijn hier voor ter plekke.

Om 6.00 werdt het sein brand meester gegeven.
door snel ingrijpen van de brandweer zijn de een anderen loods en de stal waar de geiten in stonden
gespaard gebleven.

Groot water transport Baaneind

Muziekvereniging Concordia 80 jaar jong

Muziekvereniging Concordia uit Berkel-Enschot bestaat op 4 oktober 2014, precies 80 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd. Op 4 en 5 oktober 2014 zal dan ook het weekend bol staan van muziek. In en rond ’t Muziekhuis te Berkel-Enschot zal op zondag 5 oktober een groots muziekfestival plaats vinden. Daarnaast zijn er vooral voor de kinderen allerlei leuke gezellige en uitdagende activiteiten, zoals een grote (lucht)stormbaan, tafelvoetbal, airhockey en spijkerbroekhangen en écht kruisboogschieten o.l.v. het gilde St Hubertus.
Muziekvereniging Concordia, 80 jaar volop muziek!
Maar de muziek staat centraal. Diverse optredens vanaf ’s morgens 11.00 uur. Muzikale optredens van zowel de eigen orkesten, het InstapOrkest o.l.v. Mariek Machado en het MiddenOrkest o.l.v. Anne Peters.
FRÜHSHOPPEN
En het wordt pas écht spetteren als De PARELMUZIKANTEN uit Oisterwijk onder leiding van Peter van Esch, rond 12 uur de muzikale aftrap voor het Frühshoppen starten. Dat wordt genieten, want zij staan borg voor fantastische optredens met zang en solisten. Tijdens het Frühshoppen is er natuurlijk koffie met koek, thee met gebak en de onvervalste bokworst met mosterd of zuurkool. En dat smaakt natuurlijk het beste met een lekkere pot bier…. Ook het Tilburgs Seniorenorkest NKH o.l.v. Jan Hermans zal acte de préséance geven. Tussendoor zien we het grootste koor van Berkel-Enschot op het podium staan. Onder leiding van Ghislaine Mittendorff zal BEZ (BerkelEnschotZingt) het publiek verrassen met een lekker-meezing-programma.
Klap op de vuurpijl is tot slot van dit jubileum80festival het optreden van ons eigen HarmonieOrkest o.l.v. Dirk van de Weijer. Het orkest timmert de laatste jaren weer flink aan de weg en is een graag geziene gast op de grotere podia, zoals bijv. de Concertzaal in Tilburg. Na 80 jaar nog steeds sprankelend en ambitieus; volop muziek! Als muziek voorop blijft staan halen we de 100 vast en zeker.
Van harte welkom en geniet!