ZOMERCONCERT ON AIR bij Concordia

Als het zonnetje maar blijft schijnen dan krijg je een heerlijk buitenprogramma voorgeschoteld in de openlucht door maar liefst drie orkesten van Muziekvereniging Concordia.
Het traditionele zomeravondconcert, bij het einde van het seizoen, vindt plaats op zaterdag 4 juli aanvang 19.00 uur in de buitenlucht bij ’t Muziekhuis in Berkel-Enschot. Zelf een tuinstoel meenemen is aan te raden.

winterconcert 2014 orkest 28x14 IMG_1049
De drie orkesten brengen gevarieerde muziek ten gehore en vooral de opleidingsorkesten zullen laten horen hoe ze het laatste jaar vooruit zijn gegaan; je zult versteld staan op welk niveau zij spelen. Het wordt een gezellige samenkomst en iedereen is van harte welkom op hopelijk deze zomerse avond.
Een reden te meer om te komen is dat we tijdens dit concert ook officieel afscheid gaan nemen van een bijzonder persoon.
DIRIGENT DIRK VAN DE WEIJER NEEMT AFSCHEID.
Dirk van de Weijer, tien jaar dirigent van het HarmonieOrkest Concordia heeft besloten om zichzelf en het orkest meer ruimte te geven na al die prachtige jaren die in een snel tempo voorbij zijn gegaan. Een ambitieuze dirigent die het orkest op een hoger plan heeft getild en niet bang was om extravagante projecten op te starten met als resultaat dat het HarmonieOrkest Concordia een bepaalde faam in de regio kreeg. Niet voor niets werd soms met jaloerse blikken van collega-orkesten gekeken naar het feit dat het orkest regelmatig (bijna jaarlijks) werd uitgenodigd om bijvoorbeeld in de Concertzaal in Tilburg te musiceren.
Dirk heeft het fenomeen “projectmatig werken” binnen de vereniging gebracht en in plaats van maar steeds op concours te gaan gezorgd dat de score op de subsidiemarkt bij de top drie behoorde. Niet voor niets zat bij verschillende uitgevoerde projecten de Concertzaal lekker vol. Binnen de vereniging wordt daar nog steeds veel over gepraat als een blijvende herinnering.
De leden van het HarmonieOrkest hebben het besluit met gemengde gevoelens verwerkt. Ja, als je weet dat je een talentvolle dirigent in huis hebt….het vervolg moet nog afgewacht worden.
Iedereen die Dirk nog een hand wil schudden en hem alle goeds wil toewensen voor de toekomst is voor dit laatste concert van Dirk uitgenodigd.

Comments are closed.