Dorp in shock Pastoor Pieter Scheepers verlaat parochie

Vanmorgen tijdens de vieringen heeft Pastoor Pieter Scheepers zijn afscheid aangekondigd
wij hebben de tekst even overgenomen vanaf zijn facebook pagina

Copyright Facebook/pieterscheepers

Copyright Facebook/pieterscheepers

Aankondiging vertrek BE 2015
Wij priesters dragen soms geheimen met ons mee. Denk maar eens aan het biechtgeheim, als mensen tegen God hun fouten en zonden vertellen en wij daarin een bemiddelende rol in mogen zijn of aan het ambtsgeheim, als mensen jou in een gesprek persoonlijke dingen vertellen over zichzelf of over hun naasten zoals hun partner, kinderen of kleinkinderen.
Sinds een paar weken loop ik ook met een geheim rond. En daardoor moest ik afspraken verzetten of uitstellen of een “nee” verkopen en moest ik afspraken maken met werkgroepen voor het nieuwe werkjaar met een heel dubbel gevoel. Want begin september kreeg ik een telefoontje van het bisdom met het verzoek of ik, na 10 jaar Berkel-Enschot waaronder 3 jaar als teamleider van de Johannes XXIII-parochie, naar de Franciscusparochie bestaande uit de kerken binnen de gemeente Asten en gemeente Someren wilde gaan.
Ik heb meteen ‘ja’ gezegd, omdat ik weet dat het een belangrijke vacature is in een nieuwe fusieparochie die nog opgestart moet worden. Ook heb ik altijd gezegd dat ik wil werken waar de bisschop, in het belang van het bisdom, denkt mij nodig te hebben.
Een nieuwe benoeming voor mij hing toch al wel een “beetje in de lucht” en ik denk dat het ook goed is om een keer een andere plek te krijgen en een nieuwe taak. Het hart kan opnieuw onrustig worden, de roep om een nieuwe weg te bewandelen kan weer gehoord worden en opnieuw moet er geantwoord worden.
Wij pastores zijn als herders: we trekken een eind met mensen op, we lopen soms voor hen uit, dan weer achter hen aan en vaak staan we midden tussen de mensen in. En op zijn tijd lopen mensen ons of wij hun voor de voeten. Maar als pastores zijn we ook voorbijgangers. Dus er is een tijd van komen en een tijd van gaan…
Ik ben heel dankbaar voor die 10 jaar dat ik hier heb mogen werken. Dankbaar voor de openheid waarmee vele parochianen mij in hun midden hebben opgenomen en het me gunden om dicht bij hen te zijn in de momenten van vreugde en verdriet. Dankbaar ook voor de hartelijke samenwerking met de ontelbare vrijwilligers van de vele werkgroepen. Dankbaar ben ik voor de mooie en zinvolle gesprekken die ik mocht voeren en voor de vele mooie dingen die we samen ondernomen hebben. Die contacten zullen voor mij altijd zeer dierbaar blijven.
Ik heb me als gelovige en als priester te midden van jullie thuis gevoeld.
U mag weten dat ik alle kostbare herinneren koester en dat ik de ervaringen en deskundigheid die hier is opgedaan nu in de streek waar ik geboren en getogen ben, de Peel, mag inzetten.
Het kerkbestuur heeft in de komende week een gesprek met het bisdom over mijn opvolging. Daar gaat u nog meer over horen.
Beste mensen: Dank u wel voor alles!
Pieter Scheepers, Pastoor

Comments are closed.