De Kleine wereld neemt nieuw Kindercentrum in gebruik aan Enschotsebaan

1 oktober 2013, exact op de dag dat De Kleine Wereld 12,5 jaar bestaat, wordt het gloednieuwe Kindcentrum Berkel-Enschot in gebruik genomen. De Kleine Wereld is hierin sterk vertegenwoordigd met kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang De Speelwereld. Dinsdag 1 oktober opent het kinderdagverblijf voor het eerst haar deuren, waar opvang wordt geboden aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Na de herfstvakantie nemen ook de buitenschoolse opvang, samen met basisschool St. Caecilia en peuterspeelzaal, hun intrede in het Kindcentrum.

Hoewel de kinderopvang in zwaar weer zit, blijft De Kleine Wereld investeren in kwaliteit en huisvesting. “Juist in deze tijd is het belangrijk om jezelf te blijven en je kernwaarden te versterken. Om kinderen en ouders te laten zien dat kinderopvang veel te bieden heeft en in veel verschillende vormen mogelijk is. Als betrouwbare partner van Berkel-Enschot en omgeving voelen wij onze verantwoordelijkheid om kansen voor kinderen te blijven creëren”, aldus directeur Edwin Spaan.

Het is uniek dat De Kleine Wereld zich in deze tijd uitbreid. “We hebben hierin gekozen voor een nauwe samenwerking tussen opvang en onderwijs. Door visie, sfeer en werkwijzen op elkaar af te stemmen, ontstaat een omgeving waar kinderen en ouders zich thuis voelen en de doorgaande (leer)lijn voor kinderen bevorderd wordt. Van elkaars ruimtes, materiaal en expertise gebruiken maken biedt ook extra mogelijkheden. Daarnaast wordt samengewerkt met de omgeving, zoals sportverenigingen en consultatiebureau”.

Het nieuwe, moderne gebouw aan de Enschotsebaan in nieuwbouwwijk de Brink springt in het oog. Samen met de architect en interieurverzorger is veel aandacht besteed aan uitstraling en functionaliteit. Het gebouw is door zijn grote, open ruimtes en vele ramen transparant. Tegelijkertijd stralen de ruimtes huiselijkheid uit. Het grote kookcafé met kinderbar, handenarbeidlokaal, mediatheek en huiskamer die de BSO tot hun beschikking hebben zijn uitzonderlijk. De speelhal, kindatelier en eigen buitenruimtes bieden voor de jongste kinderen volop mogelijkheden om te spelen en ontdekken.

De officiële opening van Kindcentrum Berkel-Enschot vindt begin volgend jaar plaats met een feestelijk tintje.

Bron:De Kleine wereld.

 

Geef een antwoord