Weekend 18 /20 Oktober geen trein verkeer door werkzaamheden

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

spoor_resizeKomend weekend wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe spoorverbinding met het bedrijventerrein Tilburg-Loven. Loven was voorheen alleen bereikbaar voor treinen die kwamen uit de richting van ’s-Hertogenbosch. Treinen uit het zuiden moesten eerst doorrijden naar ‘s-Hertogenbosch en daar keren. Dat is binnenkort verleden tijd: het terrein krijgt een zuidelijke spooraansluiting en wordt dankzij drie nieuwe wissels rechtstreeks bereikbaar.

Nieuw goederenknooppunt

Tilburg-Loven wordt een nieuw goederenknooppunt. Op het terrein is de containerterminal Railport Brabant gevestigd. Dankzij de nieuwe verbinding wordt deze terminal beter bereikbaar en kunnen containers efficienter worden afgehandeld. In opdracht van dit bedrijf heeft ProRail ook nieuwe rangeer- en opstelsporen aangelegd. De nieuwe aansluiting is ook goed nieuws voor het bedrijf Nedtrain waar treinen worden onderhouden.

Minder hinder voor Den Bosch en Vught

Het bedrijventerrein was voor treinen uit het zuiden tot nu toe alleen bereikbaar via Den Bosch. De treinen reden het terrein dus eerst voorbij om in Den Bosch te keren en zodoende op het juiste spoor terecht te komen. Als de nieuwe aansluiting maandag in gebruik wordt genomen, hoeven treinen dus niet meer dubbel langs Vught en Den Bosch te rijden.

Laatste werk: aanpassen beveiliging

Om de wissels te kunnen gebruiken, moet de beveiliging van het spoor worden aangepast. Dat gaat komend weekend gebeuren. Voordat het spoor wordt vrijgegeven, zal de beveiliging eerst nog uitvoerig worden getest. Als alles klopt, kunnen de eerste treinen er maandag overheen rijden.

Bron:prorail

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie