Komt u ook een Broodje Brandweer eten? op 18 Oktober

Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid

De Brandweer in Brabant organiseert in de maanden oktober en november een lunch voor iedereen van 65 jaar en ouder, die zelfstandig woont. Kom een broodje bij de brandweer eten en ondertussen vertellen brandweermannen en –vrouwen over hun vak en krijgt u tips en adviezen voor een brandveilige woonomgeving. Het programma is van 11.00u tot 13.00u. Uw kunt zich voor een lunch voor kazerne Berkel-Enschot opgeven bij de volgende link

http://broodjebrandweer.nl/v1/?p=37

Broodje Brandweer gesprek 1

Weet ú wat de meest voorkomende brandoorzaken zijn?

Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. De brandweer gaat hiervoor steeds meer de wijk in. Tijdens de lunch kunt u dan ook, samen met uw wijkgenoten, meer te weten komen over de brandweer in uw wijk en al uw vragen stellen over het voorkomen van brand. Want weet ú wat de meest voorkomende brandoorzaken zijn? Weet u wat u moet doen als er toch brand is? Heeft u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Waarom kan een blusdeken handig zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt?

Rechtstreeks uw vragen stellen

‘Broodje Brandweer’ biedt u de mogelijkheid al uw vragen rechtstreeks aan de brandweer te stellen. Tijdens de lunch geeft de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.

Langer zelfstandig

Nederland kent jaarlijks 6.000 woningbranden met 600 gewonden tot gevolg. Omdat de levensverwachting en vergrijzing verder toenemen en mensen steeds langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat het aantal slachtoffers bij brand de komende jaren stijgt. Daarom is er dit jaar tijdens de Nationale Brandpreventieweken in de maand oktober extra aandacht voor de zelfstandig wonende senioren.

Broodje Brandweer

De brandweer in Brabant nodigt senioren in heel Brabant uit om tijdens een lunch met een goed gesprek – ‘Broodje Brandweer’ – brandveiligheid onder de aandacht te brengen. U wordt in de brandweerkazerne ontvangen met koffie en thee. Nadat is kennis gemaakt met de lokale brandweerman of vrouw, en een plekje aan één van de tafels is gevonden, wordt de lunch formeel geopend. Wij serveren een informele lunch bestaande uit diverse boordjes, krentenbollen, melk en sap. Aan de lunch zijn geen kosten verbonden en wordt u geheel aangeboden door de samenwerkende brandweerorganisaties in Brabant.

Wij hopen u te mogen ontvangen op één van onze brandweerkazernes.

Alvast tot dan,

Met vriendelijke Groet

Brandweer Brabant

Comments are closed.