Milieustraat Hoolstraat tijdelijk langer open

Van 15 april tot 15 juli aangepaste dienstverlening De milieustraat Albion aan de Caledoniastraat wordt verbouwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Door de jaren heen is de milieustraat zeer intensief gebruikt waardoor er flinke slijtage is opgetreden. De herinrichting van de milieustraat moet zorgen voor een duurzame milieustraat, meer gebruiksgemak en een snellere doorlooptijd voor de bezoekers. De verbouwing duurt van 15 april tot 15 juli. Tijdens de werkzaamheden kunnen inwoners hun afval kwijt op een tijdelijke milieustraat aan de Caledoniastraat, gelegen naast de huidige milieustraat. Ook de milieustraat aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot is in deze periode tijdelijk ruimer open voor particulieren. De beide milieustraten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Wethouder Roel Lauwerier (Schoonhouden Stad): “We proberen de overlast zo veel als mogelijk te voorkomen. De nieuwe milieustraat Albion wordt gebruiksvriendelijker en duurzamer ingericht, zodat Tilburgers hun gesorteerde afval nog sneller en makkelijker kwijt kunnen.” Afvalsoorten Bewoners kunnen op vertoon van de milieupas op beide milieustraten terecht met restafval, metaal, papier/karton, grof tuinafval, grof huisvuil, autobanden, hout, hout C (ge├»mpregneerd hout), klein chemisch afval, elektrisch afval, textiel/schoeisel, hard plastic, asbest, vlak glas en verpakkingsglas. Vanwege het snoeiseizoen is er in deze periode op zaterdag ook een extra groen depot voor grof tuinafval bij Van Iersel Compost aan de Houtsestraat 125 in Udenhout. Op de milieustraat Hoolstraat kan men op zaterdag geen grof tuinafval storten. Advies bezoekers Bedrijven kunnen alleen terecht op de tijdelijke milieustraat aan de Caledoniastraat. Inwoners zijn vrij om te kiezen naar welke milieustraat ze gaan. Maar omdat er tijdens de verbouwing langere wachttijden kunnen ontstaan, is het advies van de gemeente aan de inwoners van Tilburg-Noord, Udenhout en Berkel-Enschot om zo veel mogelijk gebruik te maken van de milieustraat Hoolstraat in Berkel-Enschot. Deze milieustraat wordt via een duidelijke bewegwijzering aangegeven. Ook is het advies om zo mogelijk doordeweeks naar de milieustraat te gaan in plaats van op zaterdag. Op www.tilburg.nl/milieustraten staat meer informatie over de verbouwing van de milieustraat Albionstraat en de tijdelijke situatie.

Duocontainer voor plastic en papier

Als het aan het college ligt, krijgen alle Tilburgers die niet in een flat wonen dit jaar een nieuwe duocontainer voor plastic en papier.

Ook de duobak voor het inzamelen van GFT en restafval wordt vervangen. Op de nieuwe containers komt een chip. Daarmee is bij te houden wat er precies aan afval wordt ingezameld en wanneer dat gebeurt. Waar nodig kan het proces dan verbeterd worden. De duocontainer voor plastic en papier wordt om de 2 weken geleegd. Die voor GFT en restafval elke week. De oude containers worden gerecycled. De vervanging van de bakken kost 7,7 miljoen euro. Door de lagere verwerkingskosten van afval en de vergoeding die de gemeente krijgt voor het inzamelen van plastic afval dalen de kosten voor het inzamelen van afval voor de gemeente vanaf 2014. De gemeenteraad moet nog beslissen over het voorstel van het college.

In de Reeshof, Groenewoud, Berkel-Enschot en Jeruzalem is een proef gehouden met het inzamelen van plastic afval. De resultaten daarvan waren positief. Bewoners gaven onder meer aan dat ze bereid zijn plastic te sorteren als dat aan huis wordt opgehaald. Inzamelen van plastic afval is beter voor het milieu, verbetert de service aan inwoners en is goedkoper.
Nog duurzamer Wethouder Berend de Vries is blij met de resultaten van de proef: “Gelukkig sorteren veel inwoners hun afval thuis al goed, waardoor we het kunnen recyclen. Maar toch belandt helaas nog veel herbruikbaar afval bij het restafval. Dat moet en kan veel beter. Doordat we nu kiezen voor een systeem met twee duobakken hebben we minder vrachtwagens nodig. En door het optimaliseren van de routes rijden we bovendien minder kilometers. Zo werken we verder aan een nog duurzamere stad.”

Politie onderzoekt woningoverval in Berkel-Enschot

Berkel-Enschot – Een 54-jarige bewoner van een huis aan de Joost van den Vondellaan is vannacht, de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april 2013, omstreeks 00.30 uur bij thuiskomst door vier mannen overvallen

Het slachtoffer werd door vier overvallers in de tuin opgewacht en bedreigd met een vuurwapen. De daders zijn met de bewoner naar binnen gegaan.

De aangever en zijn echtgenote, die wakker was geworden, werden vastgebonden. De twee kinderen hebben tijdens de overval doorgeslapen.

Er zou onder meer een grote kluis met alleen papieren buit gemaakt zijn. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in.

TEST: Brabantse schaakpartij mondt uit in vechtpartij

Een schaker uit Son en Breugel is zaterdagmiddag na een schaakpartij mishandelddoor zijn tegenstander. Zijn opponent, een man uit Tilburg , kon niet tegen zijn verlies en sloeg de man meerdere malen met een glas op zijn hoofd. Die raakte daardoor enige tijd bewusteloos, meldt Omroep Brabant. De Tilburger betichtte het slachtoffer tijdens hun partij op een schaaktoernooi in Berkel-Enschot van onsportief gedrag. De wedstrijdleider vond echter dat moest worden doorgespeeld. Net nadat de partij was afgelopen, ging de Tilburger door het lint. Hij sprong in de nek van zijn tegenstander en sloeg op zijn hoofd met een glas. Het slachtoffer werd daarop naar een ziekenhuis vervoerd en is ter observatie opgenomen. De dader is gevlucht. De organisatie van het toernooi liet aan de lokale omroepweten erg te zijn geschrokken van het incident. De man uit Tilburg is dan ook niet meer welkom bij een volgende editie van het toernooi.