Beleef de Global Goals tijdens de Ten Miles

Onder het motto ‘a run to 17 Global Goals’ biedt de boulevard diverse inspirerende belevingen voor inwoners en bezoekers, van jong tot oud.

17 Global Goals

Wereldwijd wordt gewerkt aan 17 zogenoemde Global Goals: doelen om de wereld eerlijker en duurzamer te maken. Denk hierbij aan doelen als betaalbare, duurzame energie en een beter klimaat. Maar ook aan het voorkomen van armoede en een goede gezondheid voor iedereen. In Tilburg zetten sociaal-maatschappelijke en mondiale organisaties, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de gemeente zich hiervoor in. Samen vormen zij Tilburg4GlobalGoals. Zij zijn sinds 2018 sponsor van de CZ Tilburg Ten Miles. Onder het motto a run to 17 Global Goals vragen zij dit jaar aandacht voor alle doelen. Zo dragen alle TTM-lopers het logo van Tilburg4GlobalGoals. Op de route van de 10 Engelse Miles (EM) staan luchtbogen met de Global Goals en de Tilburgse organisaties die erbij betrokken zijn. Na het verlaten van het finish-vak komen de lopers direct op de Boulevard.

Samen meer voor elkaar

Wethouder Marcelle Hendrickx van mondiale bewustwording: “Het is mooi dat zoveel Tilburgse organisaties de Global Goals een warm hart toedragen en onze inwoners op deze manier hierbij betrekken. Samen laten we zien dat onze stad onderdeel van de wereld is en dat wat wij doen, effect heeft op de wereld. Maar ook dat de wereld in het hart van Tilburg zit en dat we alleen samen meer voor elkaar krijgen voor een betere wereld.”

Volop inspiratie

Op de boulevard is van alles te zien, te doen en te beleven. Van een duurzame stad van lego, ontdek- en bouwactiviteiten voor kinderen tot ervaringen met VR-brillen, muziek en gesprekken. Van een vogeltjesrace en goal schieten, tot een wandelend dagboek waar iedereen dromen en wensen voor een betere wereld in kan schrijven. Ook kunnen bezoekers en deelnemers op de foto in een tweedehands trouwjurk, gratis struinen in een berg tweedehandskleren of kleine beestjes bestuderen en insectenhotels maken. De boulevard is open van 10 tot 16.30 uur en loopt van het Johan Stekelenburgplein, de voorkant van de Lochal en restaurant RAW langs de Spoordijk en de parkeerplaats. De Boulevard wordt meegefinancierd door de Europese Unie.

Meer informatie op de site van de Tilburg Ten Miles en op de Facebook- en Instagrampagina van Tilburg4globalgoals.

Geef een reactie