Welkom op het Coming out event

Wie bij het Coming out event wil zijn, kan zich aanmelden via een e-mail naar inclusie@tilburg.nl

Adres: Cinecitta, Willem II straat 29, 5038 BA Tilburg.

Programma

19.00 uur Inloop, met optreden van Lance Priester van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten
19.30 uur Welkom door gespreksleider Bram Peters van BURO JIJ
19.40 uur Esmah Lahlah, wethouder Emancipatie, Diversiteit en Inclusie 
19.50 uur Jantine Schuit, Vice Rector Magnificus van Tilburg University 
20.00 uur Video met toelichting op recente vlag
20.15 uur Leerling van een GSA school
20.30 uur Het verhaal van een moeder
20.45 uur Dialoog over inclusie met alle aanwezigen
21.10 uur Optreden zanger / rapper Jip Hoogenboom
21.15 uur Informeel napraten
22.15 uur Afsluiting

Het hele jaar door

In Tilburg mogen we zijn zoals we ons voelen. En dat laten we zien, het hele jaar door. Iedereen kent natuurlijk Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis. En in het centrum loop je over het Tilburgs Regenboogpad. Op steeds meer scholen zien we groepen scholieren die vinden dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen. Dat noemen we Gender Sexuality Alliances. Tilburg heeft zelfs een LHBTIQ+ monument. Daarnaast laten instellingen en bedrijven de Regenboogvlag wapperen en besteden ze steeds meer aandacht aan seksuele en genderdiversiteit. 

Inclusieve stad

“De energie om een échte inclusieve stad van Tilburg te maken is er volop. En dat blijft nodig. Ook in deze tijd zijn er geluiden die tornen aan het recht om jezelf te kunnen zijn. En nog steeds heeft de LHBTIQ+ gemeenschap te veel te kampen met bedreiging en geweld. Daarom viert de gemeente Tilburg Coming Out Dag met een event, in samenwerking met een aantal regenboogorganisaties uit Tilburg. Het belooft een mooie, inspirerende bijeenkomst te worden. Wij nodigen je van harte uit om daar bij aanwezig te zijn”, aldus Esmah Lahlah, wethouder Inclusie. 

Aanmelden

Wie op 11 oktober aanwezig wil zijn bij het Coming out event, kan zich aanmelden via een e-mail naar inclusie@tilburg.nl. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan krijgen de personen die zich het eerst hebben aangemeld voorrang.

Geef een reactie