Nieuw groen in de binnenstad 

Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien, periodes van droogte en hogere temperaturen. Via de plantvakken kan het regenwater bij hevige buien beter wegzakken in de bodem. Bovendien warmt een groene omgeving in de zomer minder snel op dan een omgeving met bestrating. Het project om de binnenstad groener te maken loopt van maart 2022 t/m december 2023. 

Nieuw groen

De komende maanden komt er nieuw groen in de Langestraat, Schoolstraat, Fabriekstraat, Girostraat, Telegraafstraat, Heuvelstraat, Telexstraat en de Wingerdhoek.

Magnolia kobus

In het voorjaar is op 6 plekken ongeveer 350 m2 bestrating vervangen voor planten en bomen, vooral op parkeerterreinen. Ongeveer 3.900 stoeptegels van 30×30 zijn weggehaald. Hiervoor kwamen 1.900 planten in de plaats. Voor de aanplant zijn 10 verschillende soorten groen gebruikt. Ze zorgen ervoor dat zowel in de winter als zomer de plantvlakken er leuk uit blijven zien. Daarnaast zijn er ook 3 bomen (Magnolia kobus) geplant. Als de planten niet goed groeien, worden ze in november/december vervangen door nieuwe exemplaren.

Zelf ook een steentje bijdragen?

De gemeente wil met deze groenwerkzaamheden een bijdrage leveren aan een prettige en leefbare  binnenstad. Zelf ook een bijdrage leveren? Kijk dan op duurzamertilburg.nl voor meer informatie, inspiratie, tips en subsidies.

Geef een reactie