Winteropvang op het NOAD-terrein

Vanwege de kou in de wintermaanden en vanuit de gedachte dat iedereen in Tilburg recht heeft op een dak boven zijn hoofd, zoekt de gemeente naar een geschikte opvanglocatie in de winter. Er zijn verschillende panden en locaties bekeken. Een vaste plek voor meerdere jaren is na een uitgebreide zoektocht nog niet gevonden. Daarom is er, naast het voortzetten van deze zoektocht, gekeken naar een tijdelijke oplossing. Het NOAD-terrein bleek het meest geschikt. De locatie kan bij veranderende weersomstandigheden snel in gebruik worden genomen en is op loopafstand tot de binnenstad. 

Inloopmoment voor vragen

De gemeente wil omwonenden goed informeren over de tijdelijke winteropvang. Daarom is er een inloopmoment op woensdag 5 oktober om 19:00 uur. Omwonenden zijn van harte welkom in het pand van Stichting Levensbouw op het NOAD-terrein (Melis Stokestraat 40). Medewerkers van de gemeente en Traverse zijn daar aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook de komende periode blijft de gemeente omwonenden informeren over actuele ontwikkelingen. 

Tijdelijke winteropvang

De winteropvang is tijdelijk, het gaat half november open en sluit op 1 april 2023, als de nachttemperatuur dit toelaat. Voor de opvang wordt een voorziening geplaatst waarin alle faciliteiten aanwezig zijn. Hoe de voorziening eruit ziet, wordt toegelicht  op de inloopavond. De daklozen kunnen vanaf 20:00 uur tot 08:00 uur terecht in de opvang. Zij krijgen hier een bed en kunnen gebruik maken van een toilet en douche. Er wordt koffie, thee, soep en een simpel ontbijt aangeboden. Er is geen dagprogramma. 

Beheer en begeleiding

Traverse zorgt voor de faciliteiten en er zijn medewerkers van OV Zorg en Veiligheid aanwezig voor ontvangst en bewaking. Stichting Barka zet zich in voor hulp en ondersteuning aan deze mensen bij het krijgen van werk of bij de terugkeer naar hun land van herkomst, als het arbeidsmigranten zijn.

Geef een reactie