Kuiperstraat krijgt nieuw groen

Daarnaast ziet meer groen er een stuk leuker uit. En door meer groen zakt er bij hevige regenbuien meer water in de grond. Dat is goed voor planten en er is minder kans op een overbelast riool.

Ontsteent

Kort geleden is er ruim 160 m2 aan openbare ruimte ‘ontsteent’ in de Kuiperstraat en is er ruimte gekomen voor meer groen. Daarom hebben de leerlingen van groep 7 van basisschool De Vijfhoeven, samen met wethouder Rik Grashoff en initiatiefneemster mevrouw Van Huijgevoort en de aannemer Groen Xtra, op vrijdag 14 oktober plantjes gezet in de nieuwe plantenvakken. De Kuiperstraat staat nu mooi in bloei en oogt een stuk groener.

Gi-Ga-Groen

In het kader van het thema van de Kinderboekenweek ‘Gi-Ga-Groen’ kregen de kinderen eerst les over het belang van groen in de wijk om zo hittestress te verminderen en wateroverlast te voorkomen. Op het schoolplein hebben de kinderen met zogeheten ‘oppervlaktemeters’ de temperatuur gemeten van stenen, zand, gras en eventuele andere ondergronden. Met behulp van film, proefjes en een quiz maakten ze zo kennis met het ontstaan van overmatige hitte of samenstromen van teveel regenwater in een stenige omgeving. Ook is vertelt over de manieren waarop groen kan zorgen voor lagere temperaturen en betere opname van regenwater. Dit sluit ook aan bij het vergroenen van alle schoolpleinen in Tilburg.

Zelf een steentje bijdragen aan een klimaatbestendige stad?

Kijk op duurzamertilburg.nl voor maatregelen die u zelf kunt nemen en de subsidies die u bij de gemeente kunt aanvragen op het gebied van klimaatadaptatie.

Geef een reactie