Laat uw bandenspanning controleren

Inwoners kunnen gratis laten meten of er genoeg lucht in hun band/banden zit. ‘Band op Spanning’ is een van de acties van de gemeente Tilburg om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. De mensen van ‘Band op spanning’ controleren de banden en waar nodig vullen zij ze gratis bij. Bijna elke zaterdag en een aantal vrijdagen tot en met 17 december staan ze op het parkeerterrein bij de Hornbach of bij de AaBee Fabriek.

Waar en wanneer?

Op deze dagen zijn medewerkers van 10.00 tot 17.30 uur aanwezig.

Parkeerterrein AaBee Fabriek: Wethouder van Ierlantstraat 33

  • 22 en 29 oktober
  • 19 november
  • 2 en 3 december   

Parkeerterrein Hornbach: Hestiastraat 1    

  • 12 en 26 november
  • 10, 16 en 17 december                    

Besparen

In 2019 was de laatste bandenspanningsactie in Tilburg. Toen bespaarden Tilburgers naar schatting 4.521 liter brandstof, 17 ton CO₂ en ruim 20 duizend euro . In totaal zijn 1.238 auto’s gecontroleerd. Bij 1.022 auto’s (83%) waren de banden niet op spanning en zijn de banden opgepompt. Een gemiddelde besparing van 16,58 euro per auto.

Hoe werkt het?

Medewerkers van ‘Band op Spanning’ vragen auto-eigenaren zelf of zij hun banden willen laten controleren. U kunt ook zelf naar ze toe stappen. Vervolgens leggen zij een flyer onder de ruitenwisser. Alleen auto’s die zijn voorzien van een flyer worden gecontroleerd. Naast het controleren van de bandenspanning, worden de banden indien nodig opgepompt tot de, door de fabrikant, geadviseerde spanning. Inwoners hoeven zelf niks te doen. Na controle vinden inwoners een kaartje onder de ruitenwisser met zowel de oude als de nieuwe bandenspanning en informatie over wat ze besparen. Meer informatie op: bandopspanning.nl.

Geef een reactie