Konijnenherberg krijgt subsidie voor opvang zwerfkonijnen

Het gaat om een zogenoemde waarderingssubsidie. Gemeenten zijn wettelijk verplicht om zwerfdieren op te vangen die ze binnen de gemeentegrenzen vinden. De 5 gemeenten willen, in het belang van het welzijn en de levenskansen van de zwerfdieren, een goede en structurele opvang voor zwerfkonijnen als de eigenaar zich niet binnen 14 dagen (wettelijke termijn) meldt.

Konijnenherberg

Naast de opvang van zwerfkonijnen verzorgt de Konijnenherberg ook de opvang van zogeheten afstandskonijnen. Als mensen niet meer voor hun konijn kunnen zorgen, kan het beestje naar de Konijnenherberg worden gebracht. Inwoners betalen een vergoeding voor de opvang. Sinds 2015 vangt eigenaresse Lonneke Dirkx-Wagener gedumpte en afstandskonijnen op. Ook is er een konijnenpension en een winkel met voeding en speelgoed voor konijnen.

Nieuw baasje

De medewerkers van de dierenambulance van de Dierenopvang Hart van Brabant zorgen voor het vervoer van de konijnen naar de herberg. Ze zitten er meestal tussen de 6 en 8 weken totdat ze een nieuw baasje vinden. Het adoptieproces gebeurt zorgvuldig. Het nieuwe baasje moet kunnen aantonen dat de dieren een goed thuis krijgen met een kooi en voldoende ruimte. Het is alleen mogelijk om een koppeltje konijnen te adopteren, omdat konijnen graag samen zijn. Heeft u al een konijn en zoekt u daarvoor een vriendje? De Konijnenherberg kan ook helpen met het koppelen aan een ander konijn.

Heeft u interesse in het adopteren van konijnen, laat u dan goed informeren door de Konijnenherberg. Meer informatie op hun website.

Geef een reactie